Vår historia

1967 grundades Stjärnstans i en källarlokal på 20 kvadratmeter i centrala Nässjö av Sune Karlsson. Hans mål var att tillverka stansverktyg till kartong och wellpappsfabrikerna.

1973 gick sonen Tommy in i verksamheten och företaget fortsatte att växa. 

1976 Stjärnstans tidiga satsning på laser var branschunik och gav oss ett försprång på ca 10 år gentemot konkurrenterna. Alla ämnen blev lika och fungerade mycket bättre i lim & uppresningsmaskinerna.

1992 utökade vi vår produktion till att även tillverka rotationsverktyg. 

2012 förvärvade Stjärnstans Stansform i Norrköping. Detta bidrar till en säkrare produktion, med två enheter når vi snabbt ut och kan serva våra kunder till 100%.

2013 gick tredje generationen in i företaget och driver företaget i dag. 

Vi arbetar ständigt för att utveckla och förbättra våra produkter. Men trots alla investeringar i maskiner så är grunden i våran framgång vår trogna personal, med anställningstider på upp emot 40 år. De är idag en viktig tillgång då hantverket fortfarande har en så framskjuten plats i  produktionen.

Stjärnstans är medlem i IADD (International association of diecutting and diemaking) som hjälper oss att vara på tårna och förser oss med det senaste i branschen.

Stjärnstans AB
Rulla till toppen